23 de set. 2015

MEDITACIÒ I DIRECTRIUS PER MEDITAR

Mentre que el ioga s'entén generalment en l'Occident com una sèrie d'exercicis d'estiraments i flexions originaris de l'India, la paraula ioga té una connotació molt més àmplia i inclou el seure amb els ulls tancats en profunda meditació. 
A l'India el ioga és un estat mental, no un mer exercici físic.
Per tant, la meditació pot ajudar-nos a resoldre i prevenir problemes d'estrès, d'ansietat, d'esgotament mental, de desànim i fins i tot de buit existencial. 
La seva pràctica ens situa en la claredat de l'ésser, i no en la repetició del fer; ens brinda igualment l'oportunitat d'experimentar la pau en el silenci del present, la reparadora vivència de la quietud del cos i, finalment, a través de la seva pràctica, podrem recuperar la llum de la consciència primigènia.

QUAN MEDITAR
Cada vegada que funcioni per a tu, sobretot si és la mateixa hora cada dia. Tingues en compte que a primera hora del matí, el Amrit Vela, és millor perquè et prepara per a tot el dia i és, naturalment, un temps de silenci, de reflexió (sobretot abans de la sortida del sol). A la nit (al capvespre o just abans d'anar-se'n al llit) és també un bon moment.

ON MEDITAR
Tria un lloc on no seràs molestat, no et sentis vulnerable, o et distregui. Tracta d'usar el mateix lloc tots els dies. Que sigui el teu lloc, tu pots omplir-lo amb espelmes, flors, imatges espirituals i / o imatges de llocs bonics, i qualsevol altra cosa que sigui edificant, calmant, estimulant. Seu en una pell d'ovella, manta de fibra natural o, si és necessari, un matalàs ferm o en una cadira dedicada per a aquest fi.

COMPROMETRE A UNA MEDITACIÓ
Qualsevol que sigui la meditació que triïs fer, per obtenir el màxim benefici, compromet-se plenament a fer-ho durant una certa quantitat i durada de temps. Tingues en compte que 3 minuts al dia és més eficaç que 31 minuts una vegada a la setmana. Si et saltes un dia, no et rendeixis, comença de nou i segueix el ritme!

ENTONAR AMB EL ADI MANTRA
Canta Ong Namo Guru Dev Namo tres vegades abans de començar la meditació. També pots optar per fer una kriya de ioga o alguns exercicis d'escalfament després d' entonar.

ESTABLEIX LA TEVA INTENCIÓ
Tingues una idea clara de quin és el resultat d'aquesta meditació per a tu. Per què has triat fer-la? Com més clars teu enfocament i intenció, més poder darrere de la meditació. Tu obtens el que projectes, llavors, projecta el resultat.

MINUTS A LA MEDITACIÓ
La Ciència iòguica diu que hi ha una longitud determinada de temps necessaris per a certs efectes desitjats en la meditació. Per tant, meditacions i exercicis (en una kriya) es duen a terme durant un període de temps especificat.
3 minuts: Afecta la circulació (la sang) i el camp electromagnètic.
11 minuts: Canvia el sistema glandular i nerviós.
22 minuts: Balanceja i coordina les tres ments.
31 minuts: Afecta totes les cèl·lules i els ritmes del cos i totes les capes de la projecció de la ment.
62 minuts: Canvia la matèria grisa del cervell. S'integra el subconscient "ment ombra" i la projecció exterior.
2 ½ hores: Conté el nou patró en la ment subconscient de la ment universal circumdant. 

CICLES DE MEDITACIÓ DE LA TRANSFORMACIÓ
Per dominar els efectes de la meditació, pràctica com un sadhana, com una disciplina diària, això desenvoluparà un hàbit de vida que promovem. L'hàbit ens controla tant, que es diu que en realitat, podem canviar el nostre destí, canviant els nostres hàbits. Podem utilitzar diferents cicles de la ment humana per ajudar a reemplaçar els patrons de comportament no desitjats amb altres de nous i més positius. 
Trieu una meditació que s'adapti als seus objectius i / o t'inspira, i ens comprometem a practicar més de 40, 90, 120, o 1.000 dies.

40 dies: Canviar un hàbit.
90 dies: Confirma l'hàbit.
120 dies: Vostè és el nou hàbit.
1.000 Dies: Mestratge del nou hàbit. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada