23 de gen. 2014

COM RESPIREM.....!!!!

Quan l' alé va i ve, la ment està inquieta, però quan l' alé es calma, també es calma la ment "

RESPIRACIÓ (PRANAYAMA)
Una de les tècniques clau del Kundalini Ioga.

Yogi Bhajan, el nostre mestre de Kundalini, deia: "Si controles la respiració, controlaràs totes les situacions a la vida."

Per això , és important aprendre com fer-ho . 

En la pràctica del ioga , la respiració és una de les parts més importants . Aprendre a inhalar i exhalar correctament ens ajuda a regular l'estat mental , a calmar l'estrès , controlar les emocions ia concentrar-nos. 
Dins totes les tècniques de relaxació conegudes, la respiració ens dóna serenitat, calma  aporta benestar i salut i ens prepara per superar situacions d'estrès, tensió i agitació .

La respiració en kundalini ioga es fa de la següent manera: 
la inhalació la realitzem portant l'abdomen cap a fora, expandim el torax i la zona clavicular,Hem d'omplir d'aire primer la part baixa de l' abdomen, després la mitjana i finalment els pulmons. 
l'exhalació es fa portant l' aire cap l' abdomen cap a dins. A la exhalació , buidem l'aire al revés, primer pit , després la part mitjana de l'abdomen , i finalitzem buidant la part baixa .

Aquesta respiració té una sèrie d'efectes immediats: produeix un massatge que ajuda a la digestió , a la circulació en el fetge i ajuda a que les lumbars es relaxin. 
Mitjançant el control de la respiració , treballem tornant observadors de la nostra ment i refinant els sentits per a una millor percepció de l' univers que ens envolta .

En Kundalini Ioga, hi han moltes  tècniques de respiració :

Respiració llarga i profunda: es realitza omplint primer l'abdomen , empenyent el diafragma cap a fora i avall , després la part mitjana , amb l'obertura de les costelles flotants , i per acabar , omplert el pit i la part clavicular . La exhalació es realitza al revés i amb la mateixa profunditat . Amb la pràctica , ens adonem que el canvi que aquesta respiració produeix en l'organisme .

Respiració de foc: és una respiració contínua , potent i ràpida . Es tracta de respirar de manera enèrgica , unes dues vegades per segon , pel nas . És un bombament de l'aire , exhalant contraient l'abdomen cap a la columna i inhalant portant l'abdomen cap endavant . És una tècnica de pranayama molt sofisticada , que no sol sortir bé les primeres vegades , ja que el cos s'ha d'acostumar per evitar la hiperventilació .

Els beneficis d'aquest pranayama són: alliberament d'ansietat , nerviosisme i estrès; calma la ment i reforça el sistema nerviós , ajuda al cos a eliminar toxines , millora la circulació sanguínia , i expandeix la capacitat pulmonar , entre altres avantatges .

Aquesta respiració està desaconsellada per les dones durant la seva menstruació, persones amb pressió sanguínea alta o problemes d' adiccions.

Respiració alternada: es realitza tapant primer un orifici nasal i inhalant i respirant per contra , i viceversa . És una respiració que altera els estats mentals . Respirar per l'orifici esquerre aporta calma , i fer-ho pel dret dóna energia , de manera que abans d'anar a dormir , es recomana fer una sèrie de respiracions per l'orifici nasal esquerra .

Respiracions interrompudes: es tracta d'inhalar en intervals , contenint la respiració amb els pulmons plens i exhalant de nou en intervals .

Sitali pranayama: es col · loca la llengua en forma de canal ( si la genètica ens ho permet , ja que no tothom té aquesta capacitat , si no , es fan servir els llavis ) . Inhalem fent passar l'aire a través d'aquest canal i exhalem pel nas . Sol usar aquesta tècnica per regular la pressió arterial i regular febres .

Respiració de xiulada: Col · loquem els llavis en forma d'U de manera que a l'inhalar per la boca es produeixi una xiulada i l'inhalar ho fem pel nas .





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada