31 de jul. 2014

ELS BENEFICIS DEL KUNDALINI IOGA


El kundalini ioga és una disciplina relativament nova a Occident, mai s'havia ensenyat de manera pública, fins que Yogui Bhajan als anys 60 va portar els ensenyaments a Occident, trencant aquesta tradició de secret, la qual es caracteritza per beneficiar a l'individu, sobretot, a la zona de la columna vertebral.
Practicar kundalini ioga et permetrà reduir el teu estrès i a més millorar la teva memòria, ja que a més dels exercicis tradicionals, practicar Kirtan Kriya o meditació, farà que els teus records no es perdin i tinguis una memòria prodigiosa; tan és així que aquest tipus de ioga està sent altament recomanada per a aquells pacients que pateixen mal d’Alzheimer.

BENEFICIS DEL KUNDALINI IOGA

En el cos físic, la kundalini habita a la base de columna vertebral. Mitjançant la pràctica s'estimula aquesta energia intacta que puja pel canal central de la columna fins arribar a la part superior del crani, activant la secreció de la glàndula pineal. Aquesta petitíssima glàndula i la seva funció han estat un misteri per a la ciència occidental però els ioguis coneixen la seva importància des de fa milers d'anys. El nostre cos i ment es controlen a través de la secreció de químics en el cervell. Quan elevem directament la kundalini, s'activen aquests químics i s'experimenta un canvi en la consciència, subtil i gradual.
La pràctica constant ajuda a equilibrar els trets de la personalitat, enfortir el sistema nerviós, desenvolupar la creativitat, la mateixa radiància, la flexibilitat per donar respostes més harmòniques a les situacions i reptes de la vida social, laboral i familiar. La veritable clau de l'experiència de Kundalini Ioga és el desig i la voluntat de canviar. Es necessita valor per lliurar-se de patrons adquirits, i per conquerir l'espai que necessitem perquè el canvi sigui permanent. Espai per practicar, espai per meditar, espai per respirar, espai vital.

EL NECESSARI PER PRACTICAR KUNDALINI IOGA

La pràctica del kundalini ioga és ideal per a principiants ja que és molt diferent de la pràctica del ioga tradicional doncs et permetrà anar al teu propi ritme. Si et decideixis per la pràctica d'aquesta disciplina, hauràs de portar roba còmoda, ja que a causa del ritme d’ aquesta disciplina, necessitaràs indumentària que no impedeixi els teus moviments, es aconsellable la roba blanca i de cotò.
No oblidis portar amb tu una ampolla d'aigua i si el lloc on practicaràs kundalini ioga no ofereix mantes, matalassos i zafu, porta’ls tu ja que et seran molt necessàries.

CONTRAINDICACIONS DEL KUNDALINI IOGA

Aquesta disciplina de ioga treballa sobre diversos punts energètics i chakras que si són mal canalitzats poden produir mal. Si no practiques el kundalini ioga amb un mestre, pots equivocar la forma de fer-ho i patir dolor a tot el cos, inflamació muscular, estar més sensible al fred o a la calor, i fins i tot podràs notar canvis en la gana que repercutiran en l'estat general del teu organisme.
Com veuràs, la pràctica del kundalini ioga pot ser molt beneficiosa per a la salut, sempre que ho practiquis de la mà d'un mestre experimentat

CARACTERÍSTIQUES PRINCIPALS DE LA PRÀCTICA DE KUNDALINI IOGA
• Asanas (moviments dinàmics)
• Pranayamas (tècniques respiratòries); el més usat és Agni Pran, respiració de foc; és una respiració ràpida i contínua, sense pauses entre inhalació i exhalació, que neteja la sang i allibera toxines dels pulmons
• Bandhas o claus energètiques per a "segellar" les postures.
• Mudras (gestos)
• Mantres (sons)
A cada classe es treballa una kriya (seqüència d'exercicis que contribueix a crear un efecte específic) i una meditació particular; Yogui Bhajan va ensenyar centenars de meditacions i kriyas: per equilibrar els hemisferis cerebrals, per a les glàndules, per alleujar l'estrès, per als pulmons, per aclarir la intuïció, per als chakres, per obrir el cor, per eliminar l'enuig, etc.
La meditació és un procés. En la primera fase netegem la ment alliberant pensaments; en la segona, identifiquem els nostres patrons de comportament, i finalment despertem a la vida conscient; aquest és l'objectiu de meditar.

MEDITACIÓ PER APRENDRE A MEDITAR.

Aquesta és una bona meditació per a aquelles persones que no saben com meditar o que volen desenvolupar la capacitat de concentració enmig de l'acció. Et permet controlar la reacció a qualsevol situació, i pot brindar dolçor i un enfocament uni-puntual a la ment més escandalosa i dispersa.

Seu en postura fàcil, sobre un coixí o en una cadira, sempre mantenint l'esquena desenganxada de la paret o del suport de la cadira i el més recta possible. Baixa lleugerament la barbeta, estirant la part posterior del teu coll, en un lleuger Jalandhar bhand. Pots observar la postura correcta en la imatge que tens més avall.

Tanca els ulls i enfócals en el tercer ull, aquest punt situat entre els teus celles, un centímetre per sobre d'elles.

Amb els quatre dits de la mà dreta, sent el pols del canell esquerre. Col·loca els dits en línia recta, lleument, perquè puguis sentir el pols a cada rovell dels teus dits. En cada batec del cor, repeteix el so SAT NAAM mentalment.


Continua durant 11 minuts. Pots incrementar el temps fins a 31 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada